Witam wszystkich //c5
- Michałpw
- Auto:: corvette c5
Witam wszystkich //c5
Cześć nazywam się Michał, pochodzę z Zielonej Góry i od wczoraj jestem właścicielem Pięknej Corvette c5 z 1999r w wersji Targa silnik 257KW automat.
Autko jest w całkiem fajnym stanie, mankamenty jakie posiada to szumiące uszczelki drzwi, brak pilota do centralnego zamka oraz brak (słaby) hamulec ręczny, reszta wydaje się ok. być może będziecie w stanie pomóc mi wyeliminować powyższe problemy. Ja również dołożę starań aby być pomocnym dla innych użytkowników forum.
Pozdrawiam
Autko jest w całkiem fajnym stanie, mankamenty jakie posiada to szumiące uszczelki drzwi, brak pilota do centralnego zamka oraz brak (słaby) hamulec ręczny, reszta wydaje się ok. być może będziecie w stanie pomóc mi wyeliminować powyższe problemy. Ja również dołożę starań aby być pomocnym dla innych użytkowników forum.
Pozdrawiam
- Lukas134
- Auto:: Corvette C4 89 & C6 06
Re: Witam wszystkich //c5
Witamy
Pokaż swoją lalkę
Pokaż swoją lalkę

- Michałpw
niestety jeszcze na tą chwilę nie posiadam zdjęć. Jak tylko zrobię to postaram się zamieścić ( tylko nie wiem jak). pozdrawiam
- Lopez
Uszczelki trzeba po prostu wymienić. To częsty problem w corvette. Można też spróbować wyregulować szybę, potrafią się lekko opuścić i też przez to wieje. Brak pilota = nie masz go w ogóle, czy nie działa?
- Michałpw
Witam. niestety nie mam pilota . Auto posiada tylko kluczyk ( z tym małym rezystorem)
A uszczelki to gdzie można zakupić??
- Michał
- Auto:: Chevrolet Corvette C5 Convertible
Witaj, pilota można kupić i zakodować, uszczelki to gruby problem, tzn. gruba cena.Michałpw pisze:Witam. niestety nie mam pilota . Auto posiada tylko kluczyk ( z tym małym rezystorem)
- cadillac46
Jak Ci się nie spieszy z uszczelkami, to zaczekaj z miesiąc albo dwa. Też się przymierzam do wymiany (kolejny raz), tym razem na lateksowe, takie jak fabryka wkładała. Miałem gumowe(za twarde, ciężko drzwi i tylna klapa się zamyka). Kupiłem piankowe, to samo i problem z przyleganiem szyb bocznych czy dachu. Do tego przy regulacji szyb i drzwi, tak je przestawiłem, że szyba kierowcy dolega, ale za to uszczelka drzwi na dole przepuszcza wodę.
Pierdziele te pseudo - lepsze materiały i zakładam takie jak z fabryki Corvette.
Pierdziele te pseudo - lepsze materiały i zakładam takie jak z fabryki Corvette.
-
Szum w czasie jazdy nie zawsze opiewa o wymianę uszczelek... Regulacja szyby lekko pomoże ale by mega szczelnie było to nie licz na to nawet po zakupie nowych uszczelek..
A tak w ogóle to Witam
A tak w ogóle to Witam

- Michałpw
Dziękuje za info. ogólnie z uszczelkami nie jest najgorzej, mam 1 uszkodzenie przy rancie drzwi, jednak zauważyłem ze szyby trochę "latają" jak się nimi porusza. może to jest przyczyną szumów powyżej 140 km/h. Witam również;)
-
- Auto:: Corvette C5, Superb II,Audi Q7, Megane
Rozbierz tapicerkę dzwi, tam masz kilka regulacji szyby, wystarczy wyregulować, jeśli uszczelka nie jest uszkodzona to prosta regulacja szyby wystarczy.
- Michał
- Auto:: Chevrolet Corvette C5 Convertible
Do samej regulacji szyby, nie trzeba zdejmować tapicerki. Od spodu jest gumka pod którą jest śruba, a druga jest po zaślepką tą czerwoną w tapicerce. Tapicerkę to ściągnij jeśli masz poluzowany cały mechanizm szyby.Djbooom pisze:Rozbierz tapicerkę dzwi, tam masz kilka regulacji szyby, wystarczy wyregulować, jeśli uszczelka nie jest uszkodzona to prosta regulacja szyby wystarczy.
-
- Auto:: Corvette C5, Superb II,Audi Q7, Megane
Michał ja mam regulację na doli i na górze, i do tego musiałem zdjąć tapicerkę 

- a_pop
- Auto:: c5
witaj
autko na zdjęciach z aukcji wygląda ładnie
graty zakupu