czesc, nowy Wins z06 2015 salon
- volumax
- Auto:: Corvette C7
- Kontakt:
Re: czesc, nowy Wins z06 2015 salon
Pierwszy przegląd musisz zrobić przy 2000 km (wymiana oleju) 2500 to granica której nie możesz przekroczyć bo mogą się uczepić i po gwarancji. Nie wiem czy wiesz ale wchodząc w ustawienia - styl jazdy- ustawienia głośności silnika możesz sobie zmieniać głośność wydechu. Piszę o tym ponieważ ja odkryłem to dopiero po dwóch tygodniach i to jest rewelacja. Jadę z kobietą w dłuższą podróż wybieram tryp podróż lub cichy. Jadę po Wawa robię terror i wybieram tryb tor. Odnośnie serwisu z tego co się dowiedziałem jedyną firmą jaka podejmuje się serwisu gwarancyjnego w Warszawie a słyszałem że jest to jedyna firma w całej PL to Autopol na Mangalii. Koszt pierwszego serwisu to około 900 PLN
- WASyL
- Mechanik/Admin
- Auto:: amerykańskie
- Kontakt:
przegląd gwarancyjny może zrobić każdy warsztat bo się przepisy pozmieniały także teraz to tylko kwestia wyboru warsztatu i zachowania wszystkich procedur, ja już kilka przeglądów gwarancyjnych zrobiłem w swoim warsztacie na różnych samochodach
pzdr
pzdr
- volumax
- Kontakt:
Nie ryzykował bym. Zresztą byłem w co najmniej 3 ASO CHEVROLET w Polsce a dokładnie w Warszawie i wszyscy twierdzili że nie mogą podjąć się serwisowania mojej Vette ponieważ nie mają autoryzacji na Corvette i jedyną firmą która może to zrobić to Autopol i jakieś inne ASO z Poznania -nie pamiętam nazwy ale w Autopolu dowiedziałem się że podobno ci z Poznania dali też już sobie spokój i pozostał jeden serwis w Warszawie. Jakoś nie chce mi się wierzyć że producent utrzymał by mi gwarancję w sytuacji kiedy serwisował bym sobie Vette w serwisie Skody czy Renault nie mówiąc już o serwisie u pana Henia za rogiem. Nawet jeśli taki przepis istnieje a coś się stanie z silnikiem to niby jak udowodnisz że zostały zachowane wszelkie procedury ???
- piontol
- Auto:: Corvette c6 ls3
Czyli jednak przekroczyłeś te 4000 obr
też bym chyba nie wytrzymał i chociaż na chwilę dał się ponieść...Mimo zmieny przepisów też bym nie ryzykował jak mówi przedmówca
, zwłaszcza, że nie masz daleko 

- WASyL
- Mechanik/Admin
- Kontakt:
i wierzysz że w aso zachowają i coś ci to da, w aso bardzo często gwarancje nie są uznawane, ubezpieczyciele nie chcą już za ich błędy płacić a zanim z GM załatwisz wsio to C8 będzie chodziła w używkach. było jest i ciągle sie trafiają sprawy związane z błędami aso i brakiem odszkodowań po serwisach gwarancyjnych a im droższy i rzadszy model tym bardziej kombinować będą. i nie pisze tego by przyciągnąć klientów do siebie bo rynek vette i tak należy do moich znajomych jak Dr.Vette czy HPG i nie zależy mi na kradzeniu klientów a o fakt że zwykły mechanik od Chevy Cruise ma większą szansę na pomyłkę niż doświadczony "Henio" od tych samochodów.
pzdr
pzdr
- Lopez
Ja bym tego czadem nie nazwał...da się ją wyłączyć?winsZ06 pisze: Babka gada o nie zapietych pasach, o przekroczeniu predkoscis

- Dziewczynka17
- Auto:: Corvette c5,aston martin, impreza sti
gdzie ta laleczke mozna spotkac ? 

- WASyL
- Mechanik/Admin
- Kontakt:
a co przymierzasz się do zmiany?
pzdr
pzdr
- WASyL
- Mechanik/Admin
- Kontakt:
za serwisy gwarancyjne (okresowe) zawsze placi klient nie ważne czy w aso, za naprawy gwarancyjne producent samochodu. jak juz wczesniej pisałem przepisy się zmieniły i takie usługi może prowadzić każdy warsztat i rozlicza się z producentem, sprawdzone bo już raz tak robiłem.
pzdr
pzdr
- pancerz7
- Auto:: ZR1
Witaj 
po powrocie niezwłocznie wrzucaj zdjęcia
automat czy manual ??

po powrocie niezwłocznie wrzucaj zdjęcia

automat czy manual ??
- pancerz7
nie doczytałem, że wspomniałeś o kick down... a więc automat
-
- Auto:: CORVETTE
c7 z06
przyjedz na jedną z rund grand prix pokażesz jak to lata 

-
Czesc,
chętnie wrzucę foty, ale porpwadźcie jak to zrobić.
Auto jest niestety w manualu.
Już mnie to wpienia przekładanie biegów, ale ruszam w Wawie z dwójki i przerzucam na szóstkę i jeździ się jakotako.
Nie lubię manuali, bo lubię mieć wolną prawą rękę np do trzymania koli z McDolanda.
Prześłijćie info gdzie i jak chcielibyście się spotkać.
We środę jadę do Autopolu na pierwszą wymianę oleju i dopeiro wtedy będę czadował.
O tym, że warczenie tłumika się przestawia w menu, to wiem, ale warczenie generalnie można włączyć na stałe, wyłączyć na stałe lub przypisać do trybu (TOUR i SPORT), ale nie da się tego inaczej definiować.
A jak jest w innym trybie niż wymienione wyżej, to tłumik jest cichy i zawsze zaczyna warczeć, jak dasz w palnik ponad 4 tys RPM.
Warczenie na dłuższą metę jest męczące i mogą gliny się przyczepić, bo masz wrażenie jakby jechał gość na czoperze bez tłumików.
Kik down, to jakby drugi opór na pedale gazu, ale w manualu.
Fajny jest na desce wskaźnik podawanej mocy w aucie.
Pozdro,
Wins
Jakby co, to poniżej mój fon:
501 210 sto
chętnie wrzucę foty, ale porpwadźcie jak to zrobić.
Auto jest niestety w manualu.
Już mnie to wpienia przekładanie biegów, ale ruszam w Wawie z dwójki i przerzucam na szóstkę i jeździ się jakotako.
Nie lubię manuali, bo lubię mieć wolną prawą rękę np do trzymania koli z McDolanda.
Prześłijćie info gdzie i jak chcielibyście się spotkać.
We środę jadę do Autopolu na pierwszą wymianę oleju i dopeiro wtedy będę czadował.
O tym, że warczenie tłumika się przestawia w menu, to wiem, ale warczenie generalnie można włączyć na stałe, wyłączyć na stałe lub przypisać do trybu (TOUR i SPORT), ale nie da się tego inaczej definiować.
A jak jest w innym trybie niż wymienione wyżej, to tłumik jest cichy i zawsze zaczyna warczeć, jak dasz w palnik ponad 4 tys RPM.
Warczenie na dłuższą metę jest męczące i mogą gliny się przyczepić, bo masz wrażenie jakby jechał gość na czoperze bez tłumików.
Kik down, to jakby drugi opór na pedale gazu, ale w manualu.
Fajny jest na desce wskaźnik podawanej mocy w aucie.
Pozdro,
Wins
Jakby co, to poniżej mój fon:
501 210 sto
- volumax
- Kontakt:
Jak dla mnie to manual i tylko manual pomimo że wcześniej wszystkie fury miałem w automacie. Sportowy wózek w automacie to dla mnie jak dymanie w prezerwatywie 

- Lukas134
- Auto:: Corvette C4 89 & C6 06
W obecnych czasach chłopaki mogą Ci zrobic automat, ze manualem bedziesz wolniej zmieniał
DVJ84 zna sie na rzeczy i raczej byś nie marudził jakby Ci zmodził taki automat
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- pancerz7
Super, że manual
moje zdanie jest takie, że Corvette po prostu musi być w manualu

moje zdanie jest takie, że Corvette po prostu musi być w manualu

- Lopez
Dzisiaj już prawie wszystkie automaty w lepszych sportowych wozach są szybsze od człowieka... Fajnie, że w C7 pozostawiono możliwość wyboru zwykłej skrzyni, już teraz bardzo trudno kupić mocną furę ze zwykłym manualem.Lukas134 pisze:W obecnych czasach chłopaki mogą Ci zrobic automat, ze manualem bedziesz wolniej zmieniał
-
Sory, za być może głupie pytanie, ale jestem tu nowy. Czyli wszystkie C6 mają 30km mniej od deklarowanej mocy ?aro pisze:myślę, że Pafu troszkę przesadził, ale C6 miała już błąd na papierze ponad 25-30 KMpirullo pisze:Jak może 600KM nie wypluć, jak C7 Z06 ma już z fabryki 650 także te 699 pewnie na luzie.
a tak btw. witaj!
- Pafu
- Z06 Addicted
- Auto:: C6 Z06 BLACK LSX
- Kontakt:
Czasami nawet więcej niż 30kM - spadek mocy vs. to co deklaruje producent podobnie wychodzi na hamowniach i w innych markach - w jednych więcej w innych mniej (no.Audi RS4 B4- deklarowana moc producenta 420kM a zwykle na hamowni wyrzuca 350-360kM )Larry Elder pisze:Sory, za być może głupie pytanie, ale jestem tu nowy. Czyli wszystkie C6 mają 30km mniej od deklarowanej mocy ?aro pisze:myślę, że Pafu troszkę przesadził, ale C6 miała już błąd na papierze ponad 25-30 KMpirullo pisze:Jak może 600KM nie wypluć, jak C7 Z06 ma już z fabryki 650 także te 699 pewnie na luzie.
a tak btw. witaj!
- cadillac46
To wynika ze sposobu w jaki producent bada moc. O ile się dobrze orientuję, to sprawdzają silnik zamontowany na specjalnym stanowisku a różnica pomiędzy pomiarami w USA i Europie polega na osprzęcie dołożonym do silnika. No a później jak jedziesz na hamownię, to masz jeszcze mniejszą moc.