Cześć
-
Cześć
Od jakiegoś czasu poszukuje dodatkowego auta do wyjazdów w piękne weekendy (takiego do zabawy). Mój wzrok między innymi zwróciły właśnie Corvetty. Dodatkowym atutem Corvett jest to że macie całkiem miłe forum tutaj ( z miłymi nie napinającymi się użytkownikami).
- aro
- Auto:: Vette '79
- Kontakt:
-
Re: Cześć
Chciałbym się zmieścić do 50k zł. Chciałbym coś nie grzebanego mocno (jestem zwolennikiem oryginałów). Choć światła dzienne w c3 mi odpowiadają. Dużym nie rozsądnym silnikom i mocom mówimy jak najbardziej tak
. Nie jestem napalony by kupić coś już teraz mogę poczekać. Dodatkowo muszę się Wam przyznać że trochę kolaboruje z wrogiem bo przyglądam się też innym markom samochodów.

- aro
- Kontakt:
- zietek
- Auto:: corvette C4
- Kontakt:
-
- Auto:: Corvette C4
- Kontakt:
Ciężko będzie taką znaleźć.. i nie wiem czy za 50 tyś taką kupisz :p w ogóle z tego co widze to mało jest teraz c4 na sprzedaż.kirkblade pisze:Ok to poproszę ładne zadbane C4 z 405 KM. Najlepiej czarne i w manualu. Aha i chyba nie chce kabrio
.
- zietek
- Auto:: corvette C4
- Kontakt:
kirkblade pisze:Ok to poproszę ładne zadbane C4 z 405 KM. Najlepiej czarne i w manualu. Aha i chyba nie chce kabrio
.
kiedys byla na alledrogo c4 dojechana za ok 10tys, w kwocie 50tys zmiescilbys sie z wymiana silnika na mocniejszy i z wyremontowaniem auta , nieraz takieokazje sie trafiaja
- michal_5000
- Auto:: E61 550i, ex. C5 Corvette
Generalnie raczej wybór tych aut na polskim rynku jest taki - że albo bierzesz co jest, albo czekasz, czaisz się, polujesz - i finalnie też trochę bierzesz co jest. 
Alternatywą jest sprowadzanie - ale tu nie będzie ani tanio, ani łatwo i przyjemnie.
Generalnie te ceny, które koledzy podają możesz traktować jako ogólną regułę. Aczkolwiek okazje też się trafiają - do dziś pamiętam granatową C5 (nie dojechaną) z Białegostoku, która długo się nie sprzedawała - i w końcu poszła za 4x,xxx PLN.
PS. o takiej C4 jak piszesz (ZR-1) w Polsce zapomnij. A nawet jakby była, to na pewno nie za 50 kPLN

Alternatywą jest sprowadzanie - ale tu nie będzie ani tanio, ani łatwo i przyjemnie.
Generalnie te ceny, które koledzy podają możesz traktować jako ogólną regułę. Aczkolwiek okazje też się trafiają - do dziś pamiętam granatową C5 (nie dojechaną) z Białegostoku, która długo się nie sprzedawała - i w końcu poszła za 4x,xxx PLN.
PS. o takiej C4 jak piszesz (ZR-1) w Polsce zapomnij. A nawet jakby była, to na pewno nie za 50 kPLN

- Pafu
- Z06 Addicted
- Auto:: C6 Z06 BLACK LSX
- Kontakt:
http://www.autoscout24.ch/de/autos/chev ... &vehtyp=10" onclick="window.open(this.href);return false;
W Szwajcarii można znależć ciekawe C4-ki
W Szwajcarii można znależć ciekawe C4-ki

- aro
- Kontakt:
- cadillac46
Ja kupiłem C4 z 1994 roku, decyzja padła z dnia na dzień i dlatego muszę teraz wymieniać uszczelki drzwi i dachu - bo się rozpadły, zakładać katalizatory - bo ktoś wyciął, grzebać w elektryce - bo nie ma świateł przeciwmgielnych. Ogólnie wydałem na to lekko 4500 zł (brakuje mi jeszcze prawego katalizatora i dalej walczę z cieknącym dachem), ale powoli dochodzę do finału. Jeszcze jakieś 1000 zł na katalizator (niestety trzeba płacić 23% VATu), antena radia za browara, uszczelnienie dachu za 1 dzień pracy własnej i znalezienie prądu dla świateł przeciwmgielnych i auto będzie gotowe. Płyny ustrojowe już wymieniłem więc mogę spokojnie jeździć. No ewentualnie 4000 zł jeśli doliczę zamówienie nowego dachu z USA.kirkblade pisze:Od jakiegoś czasu poszukuje dodatkowego auta do wyjazdów w piękne weekendy (takiego do zabawy). Mój wzrok między innymi zwróciły właśnie Corvetty. Dodatkowym atutem Corvett jest to że macie całkiem miłe forum tutaj ( z miłymi nie napinającymi się użytkownikami).
Aha, zastanawiam się jeszcze gdzie wcisnąć tylne światło przeciwmgielne (w moich regionach czepiają się na SKP o brak katalizatorów czy za brak światła przeciwmgielnego z tyłu).
Mógłbym jeszcze walnąć polerkę nadwozia, ale zastanawiam się czy warto.
Reasumując razem z tym co już zrobiłem wychodzi jakieś 9000 zł na doinwestowanie a jeszcze by się coś znalazło (np. plastiki we wnętrzu).
Ale sądzę, że nawet gdybym znalazł C4 za 50000 zł, to też trzeba by doinwestować kilka tysięcy, na jakieś pierdoły, bo każdy właściciel ma inne priorytety.
Dla jednego ważny jest wygląd, dla innego sprawność techniczna. To jest moje pierwsze auto, w którym liczą się dla mnie obie rzeczy na raz.
-
A i tak Ci zazdroszczę
. Fajnie by bylo mieć już swoją corvette i powoli robić ją pod siebie
.
Trochę się rozglądałem po rożnych serwisach zagranicą i napotkałem na jeden problem. Mianowicie czy po VINie można zdefiniować jaki silnik i skrzynię biegów powinna mieć fabrycznie corvetta?

Trochę się rozglądałem po rożnych serwisach zagranicą i napotkałem na jeden problem. Mianowicie czy po VINie można zdefiniować jaki silnik i skrzynię biegów powinna mieć fabrycznie corvetta?