Najgorsze jest to, że sam do końca nie wiem w co celować, bo nie za bardzo się orientuję. Miotam się trochę to w jedną to w drugą stronę i szukam. Nie wiem, czy to odpowiedni dział na tego typu dywagacje, ale może napiszę czego od samochodu oczekuję.
Corvette podoba mi wizualnie jak i odpowiada cenowo - po za tym nie znam zupełnie tych samochodów.
Chciałbym mieć samochód szybki, ale nie do jazdy po torze, czy na wyścigi. Ma to być samochód na ulicę. Lubie czasem depnąć, ale bardziej na prostej, lub na łagodnym łuku. Drift i te sprawy są raczej nie dla mnie. Nie szukam też samochodu do lansu, ale mimo to powinien być atrakcyjny wizualnie. Oczekuję też od samochodu tego, że nie będzie trzeba go ujeżdżać jak dzikiego rumaka, ale będzie pomagał mi w prowadzeniu (a przynajmniej nie będzie przeszkadzał). Nie stać mnie też na to, aby kupować samochody do nauki, na próbę, czy na zasadzie 'pojeździj tym, a za rok kup tamto'. Chciałbym kupić od razu to, co by mi pasowało. Wiem, że będzie się to wiązało z próbnymi jazdami, etc - ok. Ale chciałbym mniej więcej mieć rozeznanie w czym wybierać, żeby nie musieć ogarniać za dużo marek i modeli.
Podsumowując - powinien to być w miarę komfortowy w prowadzeniu samochód (jak na samochód sportowy), dość mocny - na tyle, aby nie tracić nad nim kontroli przy gwałtownym wciskaniu gazu na prostej, albo na łuku. No i dobrze, aby spalanie nie wynosiło powyżej 20l na 100km. I jeszcze jedno - nie lubię za bardzo dłubać przy samochodach, więc zależy mi na czymś, przy czym nie trzeba grzebać i naprawiać po przejechaniu 10 000 km.