Mam dwie pasje, motory crossowe i już teraz jak się okazało Corvette

Planowałem zakupić auto, z dużą pojemnością, produkcji amerykańskiej, z "przyciągającym dźwiękiem silnika", który można słuchać całą drogę, audio ma być off. Po kilku dniach w sieci, padło na Corvette, która dla mnie praktycznie nie ma konkurencji. Zakup najprawdopodobniej odbędzie się latem, niestety polityka rodzinna(dziewczyna) uniemożliwia mi zakup auta wcześniej z powodu wykończenia naszego nowego Penthaus'u

Planowany zakup to 2003-2004 coupe C5 Z06 ale z tego co widzę jest bardzo mało ogłoszeń a jak już się pojawi to w chorej cenie 90-110k, na poziomie modelu C6, który w ogóle nie wchodzi w grę, nie podoba mi się. Dlatego, coś mi mówi, że skończy się na: http://otomoto.pl/chevrolet-corvette-c5 ... 86927.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprowadzenie raczej nie wchodzi w grę, nie w tym kraju: cło, akcyza i Vat. Oczywiście planuję kilka przeróbek ale tylko w silnik, bez wizualnych zmian.
Każdego dnia jest rozmowa z piękną na temat przyśpieszenia zakupu, jak to moja druga połowa twierdzi "zły moment", przy wykańczaniu mieszkania nigdy nie wiadomo, kiedy dodatkowy parę groszy może się przydać. Może się da przekonać i zakup nastąpi już całkiem niedługo, trzymajcie kciuki

Małe pytanko na koniec dla forumowiczów, czy byłby ktoś skłonny pomóc w ewentualnych oględzinach auta przed zakupem?